Welke glutenvrije maaltijden worden het beste geserveerd in de zomer?
Of u nu op zoek bent naar een tussendoortje voor het avondeten of iets om van te genieten terwijl u bij het zwembad ligt te loungen, er zijn tal van gezonde glutenvrije opties. Zoet en hartig fruit zoals watermeloen, ananas en mango met een snufje zout vormen een ongelooflijk heerlijke traktatie. Voor een meer vullende snack kun je een paar zelfgemaakte energiehapjes of havermoutrepen maken. Als je avontuurlijk bent ingesteld, maak dan wat courgettebeignets klaar. Deze hapklare snacks kunnen worden geserveerd als aperitiefhapje of als lichte lunch. Ze zijn makkelijk te maken en nog makkelijker om te eten!
De voordelen van glutenvrij eten
Deze glutenvrije zomerrecepten zijn niet alleen heerlijk, maar glutenvrij eten heeft ook veel gezondheidsvoordelen. Voor mensen met coeliakie en niet-coeliakie glutengevoeligheid kan het eten van een glutenvrij dieet de ontstekingen in het lichaam verminderen en de ongemakkelijke symptomen die met deze aandoeningen gepaard gaan, helpen verlichten.
Bovendien hebben degenen die een glutenvrij dieet volgen, gemeld dat ze zich energieker voelen en een verbeterde spijsvertering ervaren. Glutenvrij voedsel heeft ook de neiging om meer vezels te bevatten dan hun tegenhangers en is meestal rijk aan voedingsstoffen. Van quinoasalades tot gegrilde kipspiesjes met een pittige guacamole, er zijn genoeg heerlijke recepten die je alle bewerkte voedingsmiddelen doen vergeten!